Jeszcze tylko 94,99 zł ti uzykasz darmową wysyłkę
SzukajSzukajoznámeníZawiadomienieMojeMojeKoszykKoszyk 0
Gotuj z nami Sklep Premium O nas Kontakt

Wartości odżywcze na 1 porcję/szt.

  • 295 Kcal
  • 10 g białek
  • 14 g tłuszczów
  • 30 g węglowodanów

Skutecznie i bezpiecznie dostarcza 100% zalecanego dziennego spożycia magnezu

  • Szybsza regeneracja organizmu
  • Przynosi ulgę przy migrenach
  • Ponad 1000 pozytywnych opinii
Więcej informacji

Składniki

25 porcje

Poczuj się lepiej i pewniej w swojej skórze dzięki kolagenowi!

  • Skóra pełna blasku
  • Gęste włosy
  • Zdrowe stawy
Więcej informacji
banner image

Sposób przygotowania

1

Rozgrzej piekarnik do temperatury 175°C.

2

W kąpieli wodnej rozpuść gorzką czekoladę. Do dużej miski przesiej mąkę, kakao i proszek do pieczenia. W niewielkim naczyniu ubij jajka, mleko i olej.

3

Emulsję wlej do drugiego naczynia z mąką, dodaj rozpuszczoną czekoladę i miód, wymieszaj. Na koniec dodaj orzechy włoskie i wyrób gęste, zwarte ciasto.

4

Formę do babki dokładnie wysmaruj masłem i posyp mąką. Ciasto wlej do formy, powierzchnię wygładź łyżką lub szpachlą cukierniczą. Babkę piecz przez 50–60 minut w temperaturze 165–175°C.

Autor przepisu
Zespół Jemy zdrowo
Załóż własny zeszyt z przepisami
  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu

Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami

Zuzana Balage
18. marca 2023

Ani jednej, minus trzy gwiazdki. Kawałek obrzydliwego, niejadalnego, betonowego gerhena! Proszę, nigdy nie rób tego przepisu ani nie próbuj go ulepszać, CHYBA ŻE WYSIŁKUJESZ. W książce kucharskiej wykreśl też stronę 150. Zdrowo jemy w mieście i na wsi

Tłumaczenie automatyczne

Viktor Valík
13. lutego 2021

Jak mogłaby mąka o mlecznym smaku… tak, to naprawdę logiczne jest wspomnienie o mega torcie, na który przepis ma się znaleźć na samym końcu. Nie mogłem włożyć całej mąki do ciasta, bo już przy 600g ciasto było bardzo grube. Babovka jest całkowicie bez smaku

Tłumaczenie automatyczne

Péťa Bártová
12. lutego 2021

To nie cud, ciasto jest bardzo gęste i nawet po 70 minutach nie upieczone ... nie wygląda zbytnio jak muffinka

Tłumaczenie automatyczne

banner image
Więcej informacji o Twoim zeszycie www.jimezdrave.cz
Tworzymy zdrowe i proste przepisy dla całej rodziny

Chcesz otrzymywać nasze przepisy?

Bądź na bieżąco z nowymi przepisami! Prześlemy Ci je na e-mail dwa razy w tygodniu. Jeżeli nie przypadną Ci do gustu, zawsze możesz się wypisać.

Załóż własny zeszyt z przepisami

  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu